Sapiens?

Primul magazin neesenţial în care am intrat după marea redeschidere de luni a fost, previzibil, Lüthy, marea librărie din centru. Mi-a atras imediat atenţia o nouă ediţie a cărţii lui Yuval Noah Harari, Sapiens. De data asta istoria umanităţii de la primul Sapiens şi până azi – de fapt până în 2011, când a apărut prima ediţie în ebraică – a fost “tradusă” în benzi desenate. Am răsfoit-o un pic: desene mişto, culori vii, m-aşteptam să-l văd şi pe Rahan dar n-a apărut până în anul 2000 înainte de Cristos…

Serios acum, cine-ar fi crezut? Cartea a fost tradusă în engleză şi apoi în nenumărate alte limbi, a fost transformată în e-book, ulterior a fost nevoie de varianta audio-book şi, în final, varianta asta desenată. Sincer, mă îndoiesc că lucrurile se vor opri aici. Aştept traducerea în emoticoane, întâi în varianta tipărită şi, când toţi copacii vor fi dispărut, pictată pe pereţii peşterilor din toată lumea, ultimul boom imobiliar şi spectaculoasă reîntoarcere la origini la care nici măcar Harari nu s-a gândit în Homo Deus, istoria sa despre viitorului omenirii.

10 thoughts on “Sapiens?

 1. Desi faimoase, renumite, foarte bune (cel putin asa vad prin recenzii), cartile prea mult promovate nu reusesc sa ma atraga. Ah, nu cand le lecturez, ci cand le vad pe rafturi sau in prezentari… Bine, eu nu sunt un mare cititor, asa ca nici nu prea conteaza parerea mea. Insa asta nu e o parere, ci o constatare.

  Liked by 1 person

  1. Cred ca atitudinea ta e corecta, in cele mai multe cazuri cartile impinse agresiv peste tot nu sunt neaparat bune. Plus ca nu exista adevaruri absolute aici, cartile pot sa-ti placa sau nu, din diverse motive. Pentru mine functioneaza recomandarile pe care le culeg din diverse locuri in care am incredere. In plus, incerc sa citesc cartile premiate. Unele imi plac, altele nu, dar intotdeauna raman cu ceva.

   Liked by 1 person

   1. Totusi, Yuval Noah Harari nu este un scriitor pe care sa il ratez. Momentan am un teanc de carti necitite, iar anul asta se prezinta groaznic in privinta lecturii. Parca azi am inceput sa imi mai revin si am reluat lectura.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s