Eu cu cine votez?

775600_431879936922934_333679581_oSă spunem că ai fost inchis câțiva ani undeva, în izolare completă, fără acces la vreo sursă de informare despre lumea exterioară. În pârnaie, de exemplu, de unde te-ai întors de curând. Ori, să spunem că ai fost în comă cățiva ani și ți-ai revenit săptămâna trecută. Ori poate ai fost plecat undeva foarte departe sau poate cu oile pe munte într-o transhumanță care a ratat toate termenele tradiționale, durând câțiva ani. În fine, ai înțeles ideea, realizezi brusc că habar n-ai în ce lume ai revenit. Dar, brusc cetățean responsabil, încerci să recuperezi rapid anii în care ai lipsit.

Să zicem că se apropie niște alegeri – de orice fel ar fi ele dar importante pentru viitorul țării tale și probabil că și pentru al tău – și habar nu ai cu cine sau ce să votezi. Poate că după o perioadă atât de lungă de absență nu ai chef să asculți toate rahaturile pe care le debitează diverși politicieni la televizor. Poate nu te poți concentra și poate nici nu ai chef să asculți păreri diferite, din surse diferite și apoi să le mai și treci pe toate prin filtrul logic al propriei judecăți. Poate simți, în adâncul sufletului, că unii sau alții încearcă să profite de ignoranța ta pentru a te convinge să votezi cu ei și, eventual, împotriva intereselor tale.

Ei bine, dacă trăiești într-o țară civilizată, există o metodă simplă și absolut sigură de a decide în doar căteva minute ce a mai bine pentru țara ta și, implicit, pentru tine. Voi dezvălui acum, complet gratuit, pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea acces la cea mai bună și mai sigură sursă de consultanță politică din mediul public. Verificată la mai toate alegerile din ultima vreme. Dacă ar fi fost folosită am fi putut evita Brexit-ul și pe Trump și n-am strânge din buci pentru rezultatele alegerilor prezidențiale din Franța. Deci:

  1. Deschide televizorul (teoretic poți căuta și pe net, dar poate că nu ai net încă la stână).
  2. Caută unul dintre posturile rusești de televiziune “Russia Today” sau “Sputnik”.
  3. Vezi ce zic ăia acolo despre alegerile care te interesează pe tine. Va fi foarte simplu să pricepi că unii candidați sunt foarte buni iar ceilalți sunt foarte, foarte răi. Ar trebui să-ți fie clar în 5 minute, nu pierde mai multă vreme să nu te ia cu amețeală.
  4. Reține cine zic rușii că sunt ăia bunii.
  5. Inchide televizorul.
  6. În ziua votului mergi și pune ștampila fix invers de ce ți-au spus rușii că ar trebui să faci.
  7. Felicitări! Fii mândru de tine și bucură-te de noua ta viață. Țara îți va fi recunoscătoare!

One thought on “Eu cu cine votez?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s