1016119_383829615061300_289615212_n

Fotografia Mariei, zidul Berlinului, Berlin (evident!), Germania

Îmi place să fotografiez. Întotdeauna mi-am dorit să fac fotografii frumoase și, de-a lungul timpului, am mai și nimerit câte o imagine inspirată. Cele mai multe sunt făcute înainte de apariția aparatelor digitale, pe vremea când întâi gândeai și-abia apoi apăsai pe butonul declanșatorului căci un film avea doar 36 de poziții.

În fine, ca să faci fotografii rezonabile ai nevoie, evident, de un aparat de fotografiat suficient de bun, de cunoștiinte pentru a-l opera și de un pic de simț artistic. Și mai ai nevoie de ceva – și aici e marea mea problemă – trebuie să te trezești de dimineață, când lumina e caldă, când atmosfera e clară, când soarele nu ucide cu umbrele lui perpendiculare chiar și cel mai inspirat fior artistic al omului aflat în concediu. Și chiar dacă te scoli de dimineață, mergând să faci poze probabil că te vei găsi în situația de a rata micul dejun la  hotel. Ei bine – cum procentul oamenilor supraponderali este mult mai mare decât cel al artistilor consacrați – știți care impuls învinge de obicei în această dilemă.

Dar am deviat de la subiect, ca de obicei; mă pornisem să vă spun că mi-am propus să folosesc pe blog numai fotografii făcute de mine. Ceea ce am și făcut până acum. Fotografiile cu afișele filmelor sau cărților pentru care am făcut recenzii nu se pun, evident, sunt luate de pe site-urile oficiale.

Dar astăzi voi face o excepție folosind o fotografie făcută de fiica mea Maria – un grafitti de pe zidul Berlinului care mi-a plăcut foarte mult. Sper să nu am probleme de copyright, mai ales că sunt singurul sponsor al artistei.