O campanie cu cântec

Zeci de mii de oameni au ieșit vineri pe străzile Londrei pentru a protesta împotriva lui Donald Trump și a vizitei sale oficiale în Marea Britanie. Un uriaș balon portocaliu, înfățișând un baby Trump cu pempărși, a fost înălțat în fața parlamentului, în uralele mulțimii.

Dar cel mai original mod de a protesta împotriva vizitei lui Trump a fost campania Make “American Idiot” Great Again, prin care britanicii au readus în topurile britanice  hit-ul din 2004 al trupei americane Green Day, lansat pe vremea unui alt mare președinte american, George W. Bush (care se pare că a și fost sursa de inspirație a cântecului).  “American Idiot” n-a ajuns chiar până pe locul unu dar efortul a meritat.

2 thoughts on “O campanie cu cântec

  1. Nu stiu cum le-a aranjat Dumnezeu pe toate de am ajuns sa fim contemporani cu: Donald Trump, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan sau cu Kim Jong-un. Dar si cu Boris Johnson, ca tot ai zis de britanici, sau musiu Dragnea, al nostru, ca si domnia sa tanjeste dupa aceeasi nebunie. Nu stiu, pe bune daca inteleg care-i miza, care-i lectia. Altadata o asemenea proiectie era imposibil de cuprins cu mintea. Asa in graba, o prima parere ar fi ca noi i-am lasat, noi am facut loc acestor specimene, care au iesit precum ciupercile dupa ploaie. Peste tot! Probabil ca e ceva putred in noi toti si in ceea ce traim acum.

    Liked by 2 people

    1. Asa suntem noi, norocosi, ne-a fost dat sa traim vremuri interesante. Ultima data cand s-au adunat atatea specimene in acelasi timp nu s-a terminat chiar bine… Ma refer la vremea lui Hitler, Stalin, Mussolini, a legionarilor romani… Scenariul e similar, doar intensitatea e alta. Cred ca ai dreptate, noi ii aducem, sunt creatiile unei lumi care si-a pierdut busola.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s