Cum îți ceri scuze de-adevăratelea!

Pe la începutul anului lanțul de restaurante KFC a schimbat furnizorul de servicii logistice din Marea Britanie, mutându-și puii, cartofii și sosurile în noul depozit DHL din Rugby, locul de unde ar fi trebuit să fie aprovizionate toate restaurantele din UK. Cu tot renumele și experiența DHL-ului, tranziția s-a transformat într-un coșmar pentru KFC. Depozitul era nou, neautorizat pentru produse alimentare (!!!), soft-ul folosit n-a mers cum trebuie, nu aveau suficienți operatori și șoferi de camion, cert este că timp de două săptămâni haosul din supply chain a dus la închiderea a vreo 600 de restaurante care pur și simplu n-au avut ce să prăjească. În același timp, depozitul cu pricina a trebuit să arunce cantități impresionante de carne de pui expirată.

Situația a produs revolta clienților fideli, împinși de foame să-și reducă standardele și să meargă la McDonalds. Situația a degenerat până acolo încât au fost raportate cazuri izolate în care mame cu copii au fost obligate să gătească. În mai multe orașe poliția a trebuit să dea comunicate de presă în care să-i roage pe cetățenii vigilenți să nu mai reclame închiderea restaurantelor la 112. Așa de nașpa a fost…

Când managerii tăi au sfeclit-o rău cu noul furnizor de logistică și când clienții plâng în fața ușii închise a restaurantului tău tot ce-ți rămâne de făcut e să-ți ceri scuze.

Ei bine, KFC a făcut-o într-un mod perfect. Inteligent, simplu, sincer. Genial.

kfc.jpg
Sursa foto: Agenția Mother London pentru KFC UK, motherlondon.com

13 thoughts on “Cum îți ceri scuze de-adevăratelea!

 1. Dacă ideea -nu tocmai genială- a anagramei FCK nu le aparține, acum au confiscat-o. Așa se face cu formele de rezistență la… orice. Autoironia este cel mai bun mod de a te apăra de ironie.

  Liked by 2 people

 2. Ciudat ce pot spune… .
  Faptul că li s-au inchis doar 600 de magazine nu e asa problematic, ci faptul ca depozitau intr-un loc neconform; consider că măsurile sunt mici având în vedere gravitatea.
  În cazul în care o porție din acea carne expirată ajungea la consumatori puteau fi dati in judecata si puteau dispărea ca prin minune.

  Liked by 1 person

   1. 🙂 Sincer nu stiam si mi-era teama de ce-i mai rau: carne de-aia de nu (mai) e carne si in consecinta poti s-o lasi in soare, afara, ca are atatia conservanti si chimicale ca nu se strica… Pe de alta parte, cred ca sunt si multe legende despre asta…

    Like

   2. Breaking news! Carnea din comert nu mai e carne 😂😂.
    Săracul aliment e atat de procesat, atat de plin de azotiti si aditivi, carnea e colorată cu colorant rosu de cosenila (colorant care se obtine de la insectele din specia Dactilopius coccus costa), si are atat de multa apa introdusă încât atunci cand o prelucreze scade de 3x. Totul e despre cum privesti situatia si ce alegi sa consumi.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s