Coaliția pentru La Familia

Nu știu cum mi-a căzut sub ochi știrea că “La Familia” a emis un “Manifest” în care susține familia formată doar dintr-un bărbat și o femeie și își exprimă public credința în neam, Dumnezeu, români, românism, limbă și tradiție. Cum manifestul ăla mi s-a părut că sună super fals din gura unei trupe de hip-hop formată din doi tipi care-au făcut pușcărie, au avut ambii copii în afara căsătoriei și s-au afirmat cântând, slobozi la limbă, despre tradiționalismul vieții după blocurile Sălăjeanului, m-am uitat pe youtube să văd dac-au luat-o cu hip-hop-ul pe urmele lui Fuego. În ultimele clipuri versurile sunt mai degrabă de manele decât de hip-hop, Puya nu mai arată a băiețaș de cartier ci mai degrabă a funcționăraș mulțumit de viața lui comodă, doar Sișu e din poză, înconjurat mereu de probabil foști colegi de pârnaie (or fi fost oamenii proaspăt liberați și se bucurau de revedere). Deci nu m-am putut lămuri care-i treaba cu coaliția pentru familie. Curios nevoie mare, am fost nevoit să trag cu ochiul la postările publice ale rețelei fostei mele “prietene” de pe Facebook despre care am scris acum ceva vreme aici. Fostă, pentru că între timp  am scos-o din lista de prieteni în urma unei alte postări care i-ar fi făcut mândri pe răposații Corneliu Zelea-Codreanu și Corneliu Vadim-Tudor. Dar gașca e tot acolo și face ce-a făcut mereu.Spre marea mea surpriză, postacii au lăsat dracului (Doamne iartă-mă) pozele de prin mănăstiri, interviurile cu diverși preoți și poveștile familiilor iubitoare și s-au mutat cu toții în Sălăjeanul virtual, ca să se poată război chipurile cu “cenzura”, după ce un club privat din Cluj le-a anulat un concert celor de la “La Familia” pe motiv de diferență ireconciliabilă de valori.  Cea mai share-uită postare a fost cea cu “După blocurile gri suntem noi, care te facem pe tine”, care a sunat mult mai convingător decât îndemnurile precedente la post și rugăciune. Alte postări unanim apreciate au fost amenințările la adresa patronilor clubului clujean și cele cu înjurături la adresa Facebook, folosind tot felul de semne și coduri ca să evite detectarea cuvintelor vulgare de către roboții de căutare ai aplicației – apropo, foarte urât ca familiști cu frica lui Dumnezeu să folosească așa cuvinte vulgare, chiar nu m-aș fi așteptat, sper să nu le fi fost copiii prin preajmă. Dar asta înseamnă că deja au început să fie înghesuiți de algoritmii care detectează rahat rasist și naționalist, ceea ce e bine. Deocamdată sistemele sunt mai degrabă subiect de bășcălie decât amenințare reală pentru rețelele de propagandă. Dar la câți români talentați lucrează la Facebook bănuiesc că nu va dura mult până când inteligența artificială va reuși să-i blocheze eficient.

Pentru cei care-au făcut prea brusc tranziția de la Fuego la noii apostoli Sișu și Puya, fără să se fi bucurat de lucrările lor mai de tinerețe, îi invit să ia aminte la cuvântul lor (“Dumnezeu e băiat de cartier”, refren 1, vers 3): Bagabonțeala nu durează.

3 thoughts on “Coaliția pentru La Familia

 1. Interesant post. Și pătimaș. Nu știu dacă e un subiect care trebuie discutat cu patimă. E dreptul fiecăruia la opinie. Asta înseamnă democrație. Nu vreau să-l citez pe Chrurchill acuma. Cred că un referendum ar tranșa problema. N-am carnet de partid nici roșu nici altă culoare. Dar cred că ne-am liniști atunci.. Sau nu …Iar istoria interbelică, inclusiv mișcare legionară, trebuie scoasă la lumină,istoricește vorbind. Sunt multe mistificări comuniste acolo. Doar pentru conformitate, ăia cu blocurile sunt BUG Mafia…:)

  Like

  1. Imi pare rau daca a sunat patimas, intentia a fost sa sune doar acid. Pe vremuri imi placeau La Familia. Erau autentici. Dar initiativa asta chiar suna fals. Si mi-e teama ca se baga -sau sunt bagati – intr-un joc politic. La fel si cu aceasta coalitie pentru familie. E doar o initiativa politica. In “Probleme de familie” Sisu si Puya trateaza mai multe probleme ale familiei moderne decat un an de activism al acestei organizatii. Ceea ce fac este sa radicalizeze o parte a opiniei publice pe un subiect controversat. Si asta se uneste cu nationalismul exacerbat care molipseste intreaga lume. De-aia sunt ingrijorat. Extremismul nationalist este la fel de toxic ca extremismul comunist.

   Like

 2. Nu sunt de acord cu La Familia, nu-i ascultam inainte insa nici nu ma deranjau, dar cred ca si-au dat cu firma in cap zilele astea si o sa fac si eu un Manifest in care ii voi ocoli in mod intentionat de acum inainte 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s