Responsabilitate Colectivă

Publicat acum aproximativ un an, acesta a fost primul articol de pe APort. Cum mai nimeni nu l-a citit atunci îl republic astăzi, mai ales că a rămas, din păcate, de actualitate. Nimic semnificativ nu s-a schimbat. În afară de număr. 64 în loc de 62.

APort

Clubul avea autorizație pentru 80 de locuri. Cu toate acestea, in jur de 350 de oameni se strecoară pe ușa îngustă de 80 de centimetri pentru a participa la un concert rock. Patronii n-au considerat că asta ar fi o problema. Efecte pirotehnice au fost instalate în timpul concertului de către o firmă teoretic autorizată să presteze astfel de servicii. Nici ei n-au considerat că asta ar putea să fie o problemă. Încăperea respectivă era acoperită de un burete inflamabil care fusese de curând curățat cu un lichid inflamabil. Tavanul era din lemn. Materialul fonoabsorbant ignifug fusese considerat prea scump de către patroni. Evident, nimeni nu i-a verificat.
Pompierii care trebuiau să verifice și să autorizeze localul au închis ochii sau, pur și simplu, nu au verificat dacă se respectă regulile pe care erau platiți să le verifice.
Primăria a autorizat clubul, deși erau atât de multe probleme vizibile la…

View original post 365 more words

One thought on “Responsabilitate Colectivă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s