Am întâlnit și hoți proști!

Citesc peste tot despre declarațiile domnului Țiriac făcute de curând la Realitatea TV. Recunosc că nu am fost foarte surprins de faptul că este împotriva mișcărilor de protest din țară și, evident, interpretează motivațiile și derularea acestor mișcări in registrul de propagandă al Antenei 3. Până la urmă, toți miliardarii români pe care i-am auzit pronunțându-se – majoritatea cu averi făcute sau începute în vremurile de aur ale primelor guverne PSD și continuate cu succes sub următorii – au fost cam tot pe-acolo. Iar ceilalți probabil că tac și-așteaptă o grațiere, o amnistie sau măcar debarcarea celor care și-au luat independența prea în serios. Asta așa, doar ca să fie siguri că nimeni nu-i va întreba vreodată cum au făcut primul milion. Sau miliardul de după…

Dar ce m-a șocat cel mai tare a fost declarația dânsului că între prost și hoț îl preferă pe hoț.   E suficient să te uiți câteva minute la felul în care vorbește ca să-ți dai seama că domnul Țiriac în niciun caz nu se consideră prost. Ba din contră, aș zice… Ei bine, ciudată împărțeală a lumii între proști și hoți venind de la cineva care se crede deștept.

Sigur, încropeala logică e o scamatorie destul de străvezie pentru un formator de opinie cu experiența dânsului. Dacă actualii politicieni (și nu vorbesc aici doar despre PSD-iști) au ocupat cu autoritate tabăra hoților, celorlalți nu le mai rămâne decât să se declare proști.

Adevărul este că un hoț, oricăt de deștept se crede, este de fapt suficient de prost ca să fure. O dovedesc cei care dau astăzi din colț în colț pentru potlogării făcute acum ani și ani de zile. Adevărul este că deși foarte mulți politicieni români au furat (sau poate vrea cineva să jure pe cele sfinte că știe vreun caz de politician condamnat pe nedrept) extrem de puțini au dovedit vreo inteligență ieșită din comun. Și mai puțini sunt cei care au lăsat ceva în urma lor, așa cum crede domnul Țiriac. În afară, evident, de pârjol în spațiul public și averi legendare pe persoană fizică.

Și adevărul este că încă se găsesc suficient de mulți idioți care nu sunt în stare să învețe nimic și care-și fură căciula sperând că lumea se va mai întoarce în vremurile în care jaful democratic în care toată lumea fură ce poate (varianta PSD) sau cel de clan în care fură numai ei și-ai lor (varianta PDL-Băsescu) vor mai fi vreodată posibile fără pedeapsa cuvenită.

Domnule Țiriac, mă tem că există o grămadă de hoți proști în țara asta! Și, dacă ne uităm bine, posibil să găsim și vreo câțiva deștepți cinstiți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s