Salonul auto de la Geneva (3)

Am postat in primele mele două articole cele mai importante mașini pe care le-am văzut la Geneva. Ar mai fi, poate, un episod important despre mașinile pe care mi-ar plăcea să le conduc în fiecare zi. Poate măine. În seara asta doar o mică trecere în revistă a ciudățeniilor pe care le-am văzut și pe care le-aș așeza în categoria

Electrocasnice

De departe cel mai ciudat obiect de la târg, prezentat drept o mașină de către celebra casă de design Pininfarina, a fost chestia asta de mai jos care seamănă cu un aspirator fancy? Sau poate cu un frigider star trek?  În fine, dacă aveți o idee mai bună sunteți liberi să comentați.

DSC_1534.JPGLa capitols “Jacuzzi” am remarcat acest minunat automobil al cărui producător mi-a scăpat – scuze pentru asta dar nu sunt un mare fan al spa-urilor.

DSC_1604.JPGUrmătoarea minune a tehnicii pare a fi o ascuțitoare produsă de cei de la Honda, cred:

DSC_1617.JPGOK, recunosc că la mașina asta nu știu ce mi-a atras atenția, posibil să fi fost o Tesla:

DSC_1532.JPGȘi o mașină electrică de la Wolkswagen, idealul vacanțelor noastre viitoare, asta presupunând că, undeva sub caroserie, nu se ascunde, totuși, un diesel fumegător gata să dea peste cap orice aparat de noxe al RAR-ului. Mașina încearcă să reînvie mitul hippie al lui VW Type 2 din anii 60, deși din păcate în ultima vreme grupul VW e mai degrabă celebru pentru noxele motoarelor sale diesel decât pentru fumul țigărilor de marihuana care ieșea, acum, 50 de ani, din celebrele lor van-uri împodobite cu flori.DSC_1599.JPGȘi ca să încheiem într-o atmosferă complet science-fiction, vă prezint oferta celor de la Airbus, un fel de dronă capabilă să ridice de la sol o mașinuță de mărimea unui Smart sau a unui Renault Zoe. Nu mi-e clar dacă modul ăsta de transport ar fi un real avantaj în București, de exemplu… Poate doar dacă totul ar fi telecomandat de pe Marte.

DSC_1603.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s