PaiateIa să vedem noi ce epitete am cules dintr-un singur articol de presă care analizează decizia USR de a nu intra la guvernare împreună cu PNL:

Zmeu, moftangiu, partid vaffanculo, oţărâre iresponsabilă, deşteptul de Barna, consultanţii fără minte, minţi calamitrate, copil care se pune în cur la mall, penibilă desprindere de realitate, se faultează singur, măi Barna!, prostiile spuse de Dan Barna, zmeul ăsta de opoziţie, măi candidatule!, cum poţi fi atât de cinic, ai murit politic, a mai rămas ceva sănătos la cap în USR?. 

Acum să vedem dacă ghiceşte cineva autorul. Vreunul dintre analiştii independenţi ai antenei3? Romaniatv? Echipa de campanie a doamnei Dăncilă? Ei bine… nu! Este un extract din ultima analiză scrisă de Moise Guran. Slavă domnului că autorul e neafiliat politic, că dacă era de la ăilalţi cred că le punea ăstora de la USR direct o bombă în sediu.

Acum, serios vorbind, să zicem că Moise are dreptate şi USR greşeşte neintrând la guvernare. Sincer, părerea mea e că o bună parte din argumentaţia sa este hazardată şi tendenţioasă dar nu vreau să intru în discuţia politică aici şi acum. Deci, să zicem că are dreptate. Rămâne, totuşi, întrebarea de ce foloseşte acest ton şi acele cuvinte grele la adresa unui partid care are, teoretic, aceleaşi valori şi aceleaşi obiective pe care şi el le promovează. Şi asta în plină campanie electorală. De ce desfiinţează şi ridiculizează atât de grosolan un partid fără de care o guvernare alta decât a PSD-ului nu este posibilă astăzi? Imposibil ca Moise să nu ştie că articolele lui sunt urmărite şi influente şi că astfel de poziţionări creează diviziune. Cui va servi această atmosferă inflamată între oameni aflaţi de aceeaşi parte a baricadei? Iar asta la numai o zi după ce tot Moise Guran a semi-justificat îngăduitor articolul neprofesionist şi complet tendenţios al ziaristei de la Rise Project drept motivat de orientarea de stânga a autoarei. În fine, poate că nu e rea-credinţă. Probabil că Mircea Badea o fi fluierat un pic admirativ de-o fi citit această imparţială analiză…

Dar nu mă mai miră nimic… chiar nu mă mai miră nimic.