Secretul longevității, devoalat pe aport.blog

Biserica.jpgÎn fața mea, la supermarket, trei distinse doamne, elegant îmbrăcate de ieșit în oraș, discută aprins între ele. Nu înțeleg ce zic dar remarc vitalitatea cu care-și susțin argumentele, deși fiecare dintre ele este, probabil, la un pas de centenar. Abia dacă se sprijină, discret și rar, de căruciorul rămas gol între ele. Numai ce-au mutat produsele pe bandă așa că nu mă pot opri să nu trec în revistă ce cumpără ele în ajunul Anului Nou. Cine n-ar fi curios să afle măcar câteva dintre secretele nonagenarilor elvețieni? Deci, să vedem ce ascund cele trei bătrânici: o sticlă de Baileys, două de Pinot Noir de pe dealurile de lângă Neuchatel, o sticlă mică de Vieille Williams,  o țuică de pere foarte aromată și două cutii cu suc de portocale. În plus, ingrediente pentru o cină frugală: trei supe Knorr la plic, o pâine, un borcănel cu muguri de bambus conservați (!?!?) și trei felii de ruladă tradițională cu gem, preambalate la țiplă, trei la preț de două. Se pare că doamnele se pregătesc de o super-petrecere!

Cred că am cam început – toți, nu-i așa? – să întrezărim încă din primul paragraf care este explicația unei vieți active dincolo de borna cu numărul 90. Și, vă rog, nu cumva să se gândească cineva la supele alea Knorr căci, în mod clar, secretul este să te bucuri de  Revelion alături de prieteni de-o viață (în cazul lor, de-o eternitate). Voilà!, puteți să integrați acum această revelație în rezoluțiile voastre din noaptea de Revelion.

PS. Sincer, cred că o să mă uit un pic pe net să văd care-i treaba cu mugurii ăia de pin.

 

3 thoughts on “Secretul longevității, devoalat pe aport.blog

 1. 🙂 Mi-a plăcut mult exemplul cu doamnele ajunse la o vârsta, pe care o visam cu toții, sănătoși. Orientarea lor, nu mi-a displăcut, mai mult, mi-am redus la jumătate porția de dulce, pentru revelion, am simplificat masa de revelion. M-am trezit putin la realitate.
  Am fost in Geneva, unde am avut asigurat tot, inclusiv transportul. Nu am cumpărat aproape nimic. Elveția este o tara foarte scumpa. Cea mai ieftina ciocolata era 10 franci.

  Liked by 1 person

  1. Cred ca doamnele se ghideaza dupa vorba aia veche care spune ca mancarea-i fudulie si bautura temelie… 🙂
   E scump in Elvetia, da… Mi-ar placea si mie sa nu cumpar nimic, dar n-am de-ales.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s