Bronz natural

Menghine
Grădină elvețiană cu menghine

Dacă își imaginează cineva că numai în România sunt probleme se înșeală amarnic…

O recentă reglementare elvețiană în domeniul muncii, care va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2019, a stârnit protestele vehemente ale constructorilor, exprimate ieri prin vocea asociației patronale în domeniu. Conform noului regulament, pe timpul verii muncitorii nu vor mai putea lucra la bustul gol, fiind obligați să poarte tricou. În plus, vor fi obligați să se dea regulat cu cremă solară.

Patronii – care vor trebui să plătească pentru tricouri și creme – califică  noua reglementare drept abuzivă, precizând că exprimă în egală măsură și nemulțumirile salariaților față de aceste cerințe absurde.

Nu e clar dacă protestul a fost generat de teama că le va fi afectată imaginea de absolută virilitate pe care o degajă un bust gol pe o schelă, de faptul că vor trebui să-și acopere tatuajele pentru care au plătit procente importante din salariu sau de chestia cu crema de soare, o impunere atât de neconstructivă și de non-macho (mai puțin când trebuie să întinzi crema peste un strat fin de praf de tencuială)!

Presupun că e oricând preferabil să riști un cancer de piele decăt să-l lași pe colegul Dorel să te dea cu cremă pe spate…

9 thoughts on “Bronz natural

  1. Poate ca nu sunt numai barbati in echipa. Se precizeaza doar ca angajatorul plateste crema? Se specifica si daca te dai singur cu ea? Probabil ca iti poti masa colega, iar in contrapartida… colega sa aplice crema pe pielea ta! Sau nu se precizeaza asa ceva? Cred ca am luat-o razna de la caldura! Eu ca eu, ca pe aici e cald, dar elvetienilor ce le-o fi venit? Pe acolo temperaturile nu depasesc 30°C, asa ca nu imi imaginez ce le-o fi intunecat (sau infierbantat?!) judecata… Mai am o teorie a propos de bronzul natural, dar si asa am scris deja ca vorbesc prea mult!

    Liked by 1 person

    1. Au fost oficial 32 de grade ieri… Caldura mare… Interesanta perspectiva muncii in echipe mixte, probabil ca nu s-au gandit (recunosc, nici eu). Bine, e posibil sa nu se fi gandit la nevoia ca cineva sa te ajute cu crema…

      Liked by 1 person

      1. Cam multe lipsuri in “gandire”! Eu am zis-o sub forma de gluma! Probabil ca sindicatele ar trebui sa aiba un cuvant de spus. Pan la urma securitatea si sanatatea in munca nu sunt doar niste concepte, ci lucruri serioase!

        Liked by 1 person

  2. Nu stiu ce sa zic, în opinia mea este totusi o veste buna. Păcat ca incepe numai in Elvetia 😂😂
    Adică e la ordinea zilei sa vezi muncitori descoperiți si murdari in constructii, nu e ceva nou, cred ca e o tradiție pe undeva si nu stim noi.
    Intr-un fel nu-i inteleg. Nu toti muncitorii arata ca stiu eu ce model in devenire si de ce, daca se dau cu crema solară trebuie să se acopere?!
    Si da, vorba ta. Taare sexy trebuie să se simtă Dorel cand întinde crema aia cu praf si mizerie in doua… .

    Liked by 1 person

Leave a comment