Menghine

Grădină elvețiană cu menghine

Dacă își imaginează cineva că numai în România sunt probleme se înșeală amarnic…

O recentă reglementare elvețiană în domeniul muncii, care va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2019, a stârnit protestele vehemente ale constructorilor, exprimate ieri prin vocea asociației patronale în domeniu. Conform noului regulament, pe timpul verii muncitorii nu vor mai putea lucra la bustul gol, fiind obligați să poarte tricou. În plus, vor fi obligați să se dea regulat cu cremă solară.

Patronii – care vor trebui să plătească pentru tricouri și creme – califică  noua reglementare drept abuzivă, precizând că exprimă în egală măsură și nemulțumirile salariaților față de aceste cerințe absurde.

Nu e clar dacă protestul a fost generat de teama că le va fi afectată imaginea de absolută virilitate pe care o degajă un bust gol pe o schelă, de faptul că vor trebui să-și acopere tatuajele pentru care au plătit procente importante din salariu sau de chestia cu crema de soare, o impunere atât de neconstructivă și de non-macho (mai puțin când trebuie să întinzi crema peste un strat fin de praf de tencuială)!

Presupun că e oricând preferabil să riști un cancer de piele decăt să-l lași pe colegul Dorel să te dea cu cremă pe spate…