Trei cazuri clare de stat paralel

Ne plângem practic dintotdeauna că în țara asta sunt fraudate alegerile și că cetățenii sunt momiți să-și vândă voturile prin diverse tertipuri. Probabil că pe oricine-ai întreba, din oricare tabără, ar fi de acord că toate partidele fură. Deși toți fură, la noi în județ în general fură numai ăilalți. La referendumul pentru suspendarea lui Băsescu, în 2012, procurorii au documentat în 300 de pagini de rechizitoriu cazuri care contravin legii și dovezi că Dragnea și-a pus aparatul de partid să scoată lumea care n-a votat din case cu forța. Sau să-i momească cu tombola. În dosar sunt sute de martori care au votat fără să fi fost, de fapt, la vot. Alții, morți fiind de ceva vreme, nu s-au putut prezenta la tribunal să depună mărturie. Dragnea a fost condamnat. Pentru pesediști, asta nu poate fi munca unor angajați ai statului român care doar și-au făcut treaba pentru care au fost plătiți. Oameni care, în general, nu-și doresc complicații cu politieni, orice culoare ar avea aceștia. Dragnea se pretinde nevinovat și zice că statul paralel îl hărțuiește așa că mulți români se fac că-l cred. Deși furtul la vot e poate cel mai vechi sport național, imposibil să se fi întâmplat vreodată în Teleorman.

Ne plângem practic dintotdeauna că în țara asta avem prea mulți funcționari publici care freacă menta prin primării sau mai știu eu pe unde, angajați pe tot felul de cumetrii.  Noi toți, indiferent de culoarea politică, asimilăm asta cu spolierea banului public care provine din impozitele și taxele pe care le plătim. Dar când justiția română investighează un caz în care două cucoane au fost mutate să lucreze pentru PSD Teleorman în timp ce au fost plătite, în continuare, din bugetul de stat asta trebuie să fie, din nou, mâna vreunui securist tenebros aflat pe șmen cu procurorii DNA. E foarte greu de crezut pentru pesedistul de rând că domnul Dragnea, la vremea respectivă pe funcția de baron local, a avut vreo legătură cu chestia asta. Sigur, doamnele respective au declarat la tribunal că domnul Dragnea le-a mutat dar orice pesedist știe de la A3 că astea nu pot fi considerate probe corecte, trebuie să fi fost forțate cu lampa în ochi în beciul SRI-ului să spună ce-au spus. După părerea doamnei Dăncilă – dac-o fi, de fapt, a ei – este dovada arbitrariului din justiție, nu a arbitrariului din administrația locală. Sincer, pot să înțeleg de ce-au sărit toți politrucii de vârf ai PSD de cur în sus un kilometru, au și ei onoarea lor. Să-l iei pe Dragnea pentru o sută de mii (de lei!!!) e jignitor… Mai jignitor ca precedentul cu termopanele lui Năstase.

Ne plângem practic dintotdeauna că în țara asta se fură în toate felurile posibile. Mai ales politicienii. Doar că ăilalți au furat întotdeauna mai mult decăt ai noștri. Dac-ai fost, de exemplu, pro-Băsescu (zic ai fost pentru că presupun că între timp inflamația s-a vindecat) Udrea trebuie să fi fost, măcar o perioadă, aproape icoană de madonă neprihănită. Imposibil să poți accepta că ea, Cocoș, Videanu și-ai lor au furat probabil de același ordin de mărime ca acoliții lui Năstase. De partea cealaltă, e imposibil să convingi astăzi un pesedist că există vreo legătură între Liviu Dragnea și compania TelDrum. Nu pot fi decât simple concindențe faptul că firma e din Teleorman, că Dragnea a privatizat-o, că toți acționarii îi sunt prieteni, vecini sau foști colegi, că a luat nenumărate contracte fără licitație de la consiliul județean sau că beizadeaua politicianului a cumpărat de la TelDrum o ditamai ferma de porci cu 500 de lei sau, mai de curând, tot pe doi lei, cele mai importante proprietăți ale firmei, chiar înainte ca aceasta să intre în insolvență. Ești sorosist, manipulat și haștagist să crezi că Dragnea are vreo legătură cu toatea astea. Sau că justiția ar putea avea vreun motiv să investigheze un absolut clasic caz de îmbogățire a unui politician pe seama statului român. Sigur trebuie să fie Soros la mijloc… Când Dragnea se luptă cu justiția o face ca să ne fie nouă mai bine, evident, nu ca să scape el de pârnaie!

La ce a dus această toleranță a micului pesedist când vine vorba de măgării făcute de-ai lor? Păi la situația de azi, în care practic nu există o singură persoană frecventabilă în toată conducerea celui mai mare partid al României (din păcate situația nu stă mult mai bine în UDMR sau PNL). PSD a devenit o gașcă de sectanți toxici pe cale să se sinucidă politic odată cu marele lor șaman. Deși un asemenea deznodământ ar bucura pe mulți, mi-e teamă că ce ar renaște din cenușa unui asemenea monstru ar putea fi chiar mai periculos pentru noi, oricât ar fi de greu de crezut că se poate mai rău.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s