Viceversa

Colegii mei olandezi s-au amuzat copios astăzi după ce presa de la ei de-acasă a relatat că un fost ministru de justiție și-a luat, part-time, un job de șofer de autobuz. În restul timpului fostul ministru prestează servicii de consultanță în materie de securitate și criminalitate informatică, deși își dorește de fapt să ajungă șofer de camion, ca prietenul meu din povestea Software development.

Am realizat brusc că avem și noi o situație oarecum similară, doar că un pic pe dos. Domnul Șerban Nicolae, cunoscut drept “șoferul lui Cătălin Voicu”, a ajuns președintele comisiei juridice a Senatului României. Ca și în exemplul olandezului, domnul Nicolae făcea pe șoferul tot de plăcere.

O scurtă prezentare a eroilor noștri, pentru cei care nu sunt la curent: Fred Teeven are două licențe, în drept și politici publice. A fost procuror și este binecunoscut pentru nenumăratele lui anchete împotriva rețelelor de crimă organizată. A intrat în politică tocmai datorită notorietății pe care o dobândise ca apărător al dreptății. Cătălin Voicu este fost general SPP – cel mai probabil din aripa statului neparalel, căci altfel nu ar fi avut ce căuta în PSD – fost senator și condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție (lua șpagă pentru a interveni în favoarea diverșilor alți infractori ca să-i scape de justiție). Presupun că asta se pune ca experiență în materie de justiție. Șerban Nicolae este absolvent de liceu industrial, fost muncitor la Mecanică Fină, fesenist din 90, absolvent de drept la particulară, la româno-americană, fost avocat al diverșilor politicieni cu probleme în justiție, fost ministru, deputat și senator. Firesc, deci, cu așa o experiență, să devină președintele comisiei juridice a senatului.

De-aia, ‘tu-i mama mă-sii, pe când olandezii se amuză că un ministru de justiție ajunge șofer, la noi e viceversa…

4 thoughts on “Viceversa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s