Poveștile neștiute ale Hollywood-ului

Jane Fonda spune că a aflat doar acum un an despre faptul că Harvey Weinstein este un agresor sexual, direct de la una dintre victime. Nu a spus și nu a făcut nimic pentru că nu i s-a întâmplat ei personal. Recunoaște că îi este rușine pentru asta. A avut noroc să-l întâlnească pe marele producător când era deja bătrână, deci nu i-a stârnit interesul. În interviu, Jane Fonda vorbește despre agresiunile asupra femeilor care se întâmplă peste tot, în fiecare zi, pe străzi, în restaurante, în birouri. Agresiuni care, în mai toate cazurile,  scapă nepedepsite.

Emma Thomson a avut legături de afaceri cu Weinstein și, deși recunoaște că omul are un comportament de business extrem de agresiv și e o persoană oribilă, nu știa și că e un agresor sexual. Condamnă lumea Hollywood-ului în care șansa de a căpăta un rol se plătește adesea în favoruri sexuale. Se consideră o feministă, condamnă deschis agresiunile sexuale pe care orice femeie le suportă în fiecare zi. Crede că nu sunt destule femei în poziții de putere și că lumea este încă dominată de bărbați. Dacă balanța s-ar echilibra atunci și aceste agresiuni ar dispărea.

Hillary Clinton îl considera pe Weinstein prieten și a primit donații semnificative de la el în timpul campaniei electorale. Evident că nici ea nu știa nimic despre faptele oribile ale individului. Când a aflat, a fost atât de șocată încât a avut nevoie de o săptămână să deschidă gura și să spună ceva. Și ea ține să se distanțeze de scandalul în cauză și să vorbească, în general, despre inacceptabilele comportamente sexiste și misogine din societatea americană. Aduce vorba și despre Donald Trump, un alt agresor sexual. Nu este întrebată despre giumbușlucurile cu trabucuri pe care soțul doamnei le făcea prin biroul oval și despre cum a reacționat ea la vremea respectivă. Dar amintește că în campania electorală a susținut deschis cauza feministă.

Prin studiourile CNN se comentează admirativ că toate aceste femei, mai mult, toată lumea Hollywood-ului, spune ceea ce trebuie spus. Acum că au aflat, în ceasul al 12-lea, ce se întâmpla de zeci de ani, toți ies în față și iau atitudine împotriva abuzului de putere, a inegalității, a discriminării. Toți sunt de acord că ar trebui făcut ceva în privința asta.

Într-o societate aparent atât de inegală pare evident că există, totuși, egalitate de gen într-o anumită privință. În ipocrizie.

2 thoughts on “Poveștile neștiute ale Hollywood-ului

  1. Realmente e prăbușirea unui mit. Și nu din cauza mirosului de ckizdă, am auzit că trabucul ținut la dospit în găoz are …să nu intrăm în amănunte scatologice… treaba-i împărțeala banilor: în spiritul Trupmf: American great again, se trece la distrugerea simbolurilor, totul se vinde pe temirce… praful și puberea. Trăiască KGB, NKVD, SRSP, RGAT, etc!

    Parcă încep să mă simt mai bine.
    Păi… ce plm, da’ numa noi?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s