Putem ucide corupția

Un imens scandal. Acuze îngrozitoare zburând din ambele tabere, jigniri greu de închipuit și imposibil de reprodus. Tradiționala divizare a opiniei publice în două tabere. E, din nou, o luptă PSD împotriva celorlalți. Pe de o parte e partidul care a caștigat alegerile, guvernul său legitim și susținătorii lor tradiționali. În partea cealaltă găsim ce, de fapt? Păi, poți să-i spui societate civilă, dar nu e numai asta. Sau tinerii frumoși și liberi, dar nu toți sunt tineri. Dacă-i întrebi pe cei care au două televizoare acasă ca să se poată uita în același timp și pe Antena3 și pe RomaniaTV o să-ți spună că sunt corporatiști manipulați de Iohannis, de Kovesi, de securiștii nostri și de agenturile străine, împinși cu forța în piață de șefii lor străini și, în plus, plătiți de Soros la bucată, fie ea de om mare, copil sau câine. Cu scopul de a da jos guvernul PSD, de a crea anarhie, de a ne vinde țara câtă a mai rămas a noastră, de a ne tăia pădurile și a desființa familia tradițională. Mi-a scăpat ceva?

În toate poveștile vehiculate de PSD și suporterii lui corupția e subiect tabu. Doamne ferește să accepte cineva că ăilalți ar putea fi revoltați tocmai de încercarea PSD de a face corupția mai greu de pedepsit iar pe cei deja prinși cu mâța-n sac mai ușor de eliberat. Doamne ferește să accepți că cineva, oricine, care face legi noaptea pe furiș arată ca și când ar avea ceva de ascuns.

Și mai lipsește ceva din peisaj : din grupul ăsta mare care luptă teoretic împotriva PSD-ului lipsesc aproape total cei din opoziția politică parlamentară. PNL, de exemplu, reacționează de complezență, lipsit de vigoare. Dacă ne uităm mai departe, UDMR tace mâlc iar cei din USR sunt încă incapabili de a se lupta cu mijloacele politice ale unui partid parlamentar așa că fraternizează cu protestatarii pierzându-se în marea lor masă. Vocea domnului Băsescu, care altădată tuna și fulgera la adresa corupției – pe vremea când SRI-ul îi mânca din palmă și dovezile care mergeau către DNA puteau fi dijmuite în funcție de interesele sale politice și nu numai – astăzi face blat cu corupții PSD-ului și mai că-i ține locul lui Sebastian Ghiță în studioul RomâniaTV. Există politicieni corupți peste tot, în toate partidele. Și acolo unde încă nu sunt vor fi, căci ăsta e mediul toxic în care se face politică astăzi în România. Toți acești politicieni, care sunt extrem de puternici astăzi, vor ca legile astea să devină realitate. Vor să scape de greșelile trecutului și să continue același fel de a face politică care cu toții am văzut ce înseamnă în ultimii 27 de ani. Oricum, cu orice preț, pentru că nu ei vor plăti acest cost. Ei doar vor câștiga pe seama noastră, ca și până acum.

Deci, ce vreau să spun este că lupta asta nu este împotriva PSD-ului. Lupta asta partinică este șmecheria care ni se vâră pe gât atât la posturile PSD-ului cât și prin agențiile de presă care-au mai rămas din fosta armată media controlată de Traian Băsescu. Este vorba de români care luptă împotriva corupției din sânul oricărui partid și e șansa noastră de a progresa fără să mai plătim cuiva tribut.

De aceea, un răspuns simplu și răspicat i-ar pune pe politicieni pe calea cea dreaptă. Doar atât se așteaptă de la noi și doar atât trebuie să facem acum. Putem fi solidari în doar acest mesaj. Nu trebuie să schimbăm rezultatele alegerilor dar nici să susținem necondiționat o greșeală politică majoră. Trebuie să dăm clasei politice mesajul clar că tot ce înseamnă corupție nu mai reprezintă o opțiune în România iar ca cei care fură vor fi pedepsiți. Nu cred să existe cineva în țara asta care să nu creadă în ideile astea.

Există un mod simplu de a transmite acest mesaj. Un referendum se va organiza în curând. Un referendum în care România va trebui să-și spună părerea nu despre un partid sau altul ci despre poziția noastră față de corupție. Orice vom decide, acest mesaj va rămâne clar în mintea politicienilor noștri, iar acțiunile lor vor urma voința populară. Avem doar o singură șansă și viitorul copiilor noștri depinde de asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s