Elveţienii, din nou pregătiţi

Pe la începutul verii ţevile Gazpromului au intrat prematur într-o mentenanţă neanunţată. Ulterior s-a descoperit că lipsea o turbină, motiv pentru care perioada de mentenanţă a fost prelungită. Până la urmă inginerii ruşi au descoperit că turbina era în Germania, unde trebuia instalată, abia după ce au văzut-o într-o poză de pe FB, în spatele cancelarului Germaniei, Olaf Scholz. Apoi, ghinion, a fost nevoie ca mentenanţa să fie prelungită din nou pentru că ruşii au descoperit o defecţiune care a survenit, absolut ciudat, în timp ce reţeaua era oprită. În fine, n-ar fi o chestie complet neobişnuită, s-au mai văzut cazuri de proprietari care simt când li se strică loganul în parcare. Şi sufletul rus e mult mai sensibil ca al nostru la paranormale de-astea.

Poveştile cu gazul care are probleme să curgă prin ţeavă le-au dat de gândit elveţienilor, oameni prevăzători şi cu simţ organizatoric, şi asta încă înainte ca ţevile de pe fundul mării Baltice să fie distruse ba de americani, ba de englezi, ba de ucraineni, ba de oricine altcineva numai de ruşi nu. Perspectiva unei ierni în frig şi întuneric a cerut soluţii rapide.

Şi pentru că orice elveţian care se respectă are o pereche de papuci Birkenstock pe care-i poartă de obicei neîntrerupt din martie până târziu în noiembrie era normal ca soluţia să vină de la această companie atât de dragă sufletului – şi picioarelor – Elveţiei.

Vestiţii papugii au înţeles magistral gravitatea momentului şi au venit cu o soluţie pe măsura provocărilor: papucii de blană! Ia să vedem cu ce mai plusează acum nea putinică, băga-şi-ar gazu-n…

2 thoughts on “Elveţienii, din nou pregătiţi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s