UBS

Numai ce-am luat cât cash mi-a trebuit, în bancnote mici de 20 şi de 50. Arunc încă o privire prin sala goală a bancomatelor, să fiu sigur că n-am uitat nimic. Ies în hol şi privirea mi-e atrasă de camera de supraveghere din colţ. Un led roşu sclipeşte scurt din interiorul întunecat al globului de sticlă, făcând să se zărească, pentru o clipă, obiectivul camerei îndreptate spre mine. Deşi nu m-am precipitat spre ieşire cele două uşi automate din sticlă nu se dau la o parte când ajung în dreptul lor. Evit în ultimul moment să mă proptesc în geamul transparent. Uşa se deschide brusc cu un fâşâit scurt.

Păşesc afară din bancă, în aerul rece al după-amiezii. Îmi scot masca cu o singură mână, o mototolesc în pumn şi o împing în buzunarul de la geacă, în timp ce cobor grăbit scările spre piaţa largă din faţa UBS-ului. Mă uit în jur la trecătorii ocazionali, la cei ce-şi pierd vremea pe băncile din faţa primăriei şi la cei câţiva de pe terasa de la Arcade. Nimeni nu pare să mă fi băgat în seamă.

9 thoughts on “UBS

    1. Nici nu stii cat de mult regret ca nu am cumparat, la ultimul carnaval, o masca de-aia de cauciuc cu fatza lui Trump (asta si pentru ca nu am vazut Casa de Papel). Totusi, sa fi pus o masca chirurgicala albastra peste o masca Trump sigur ar fi facut impresie. Nu mi-e clar cat de gustata ar fi fost gluma, mai ales venind din partea unui emigrant roman :).

      Liked by 1 person

    1. Era urmatoarea miscare daca nu se deschidea usa, urma sa fac cu mana spre senzorul de deasupra.
      Altfel ma abtin, de frica sa nu vorbeasca cineva cu mine in germana… Blocaje de emigrant… 🙂

      Like

Leave a comment