Alegeri aici, alegeri acolo

A fost zi de votare atât în Elveţia cât şi în România. N-am votat nici aici, nici acolo, nu m-am calificat, ceea ce mă face să mă simt incomod, comentator apatrid care-şi iroseşte energia alergând, steril, pe marginea terenului. Elveţienii s-au descurcat admirabil şi fără mine, votând la toate cele cinci subiecte de referendum exact aşa cum aş fi votat şi eu. Nici în România se pare că lucrurile n-au stat foarte rău.

Acasă, la Bucureşti, a câştigat Nicuşor Dan. Am votat cu el în 2012, dar bucureştenii l-au preferat, la vremea respectivă, pe Sorin Oprescu, un pesedist obişnuit să extragă chirurgical plicurile din buzunarele adânci ale halatului. Dacă n-ar fi câştigat Oprescu oricum ar fi câştigat Prigoană, pedelistul care s-a remarcat pentru că-şi plesnea nevasta cu pliciul (în scurtele perioade dintre divorţuri). De data asta Nicuşor Dan a reuşit să învingă coaliţia tacită dintre Firea, Băsescu şi Tăriceanu, trei personaje lipsite de caracter care ar fi trebuit să dispară de mult din politica românească. Tăriceanu devenise deja un personaj derizoriu după anii de blat cu pesedeul, faptul că s-a expus acestei ruşini electorale, indiferent că a făcut-o din disperare sau dintr-o vanitate idioată, mă bucură aproape la fel de mult ca victoria lui Nicuşor Dan. Să sperăm că va veni ziua în care va răspunde şi pentru motivul şantajului la care l-a supus pesedeul. Doamna Firea încă nu poate să creadă că a pierdut şi aşteaptă rezultatele de mîine dimineaţă, să sperăm că acatistele depuse la biserica din Voluntari şi în bunker-ul cu hublouri şi icoane al familiei nu ne vor face o surpriză tocmai acum. Dacă se va dovedi că totuşi a pierdut 🙂 şi nu trebuie să mai pună mâine “osul la treabă”, e clar că nu e vina ei, sunt de vină Iliescu, Dragnea, poate Ceauşescu, Pache Protopopescu şi, de ce nu, otomanii, vizigoţii şi pecenegii. Băsescu ar fi păcat să dispară, trebuie să mai stea un pic în politică pentru că fiecare act al fostului preşedinte este o lecţie de educaţie politică şi un şut în cur dat foştilor (?) adoratori, “băsiştii” care s-au făcut ani de zile că nu văd elene, cocoşi, rubedenii, propagandă absolut similară antenei3 de astăzi, politici falimentare, perversiuni cu constituţia, blat cu pesediştii pentru distrugerea justiţiei, derivă naţionalistă şi multe, multe altele. Nu e alt Băsescu, e acelaşi, doar vraja propagandei s-a mai diluat. Şi a fost chiar mai jenant pentru cei ce şi-au furat singuri căciula declarându-se fani Băsescu până la moarte când, de fapt, tot ce au sperat a fost să câştige Firea…

Oricum, un curent nou de aer curat pare să se simtă în politica românească. La parlamentare pot să votez, deci data viitoare ne vedem la urne.

4 thoughts on “Alegeri aici, alegeri acolo

 1. Pe mine ca si crestin nu ma bucura de loc alegerea lui Dan asta! Pe de alta parte stia toata lumea ca o sa castige eu unul am citit lucru asta cu cateva zile inainte!
  Poate sa fie un gospodar bun (nu pare) dar “modernismul” lui sexual il descalifica ca om in fata mea!
  Singurii primari care fac ceva (daca vor, stiu) sunt cei care au puterea de partea lor, ori Dan e “candidatul lui” asa ca poate se va misca si ceva bun in Bucuresti!

  Like

  1. Există exemplul lui Klaus Wowereit la Berlin. A candidat sub deviza ”sunt homosexual și e bine așa”, a condus orașul din 2001 până în 2014, a demisionat de mult, dar noul aeroport Berlin-Brandenburg nu e operațional nici azi, după 9 ani de amânări și miliarde de euro depășiri de buget.

   În anii din urmă se reprofilase, era în fruntea unei comisii care se ocupa cu discriminarea de gen. Ca urmare, în landul Berlin nu mai există prezumția de nevinovăție pentru acuzația de discriminare de gen, o firmă sau o instituție acuzate trebuie să-și demonstreze ele nevinovăția. Cam ca pe vremea Inchiziției.

   Like

   1. Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu-mi doresc sa deschid o polemica permanenta cu cineva, care sa se perpetueze apoi cu fiecare articol. Dumneavoastra credeti in teorii conspirationiste cu Bill Gates, sunteti evident de orientare conservatoare si probabil categorisiti pe oricine care nu e de acord cu Donald Trump ca fiind neomarxist. Avem convingeri politice (si probabil nu numai) cum nu se poate mai opuse. Eu il urmaresc pe Bill Gates de multi ani, in principal pentru ca citesc adesea ce recomanda el. Urmaresc deasemenea cu interes (si direct de la sursa) modul absolut admirabil in care fundatia lui finanteaza eforturile mondiale pentru eradicarea unor boli. Politic am fost intotdeauna un liberal, incerc sa ma mentin totusi undeva aproape de mijloc si, intr-o lume in care extremele de dreapta si de stanga sunt din ce in ce mai vocale, incerc sa indemn la calm, colaborare si buna judecata. Cred sincer ca Donald Trump este, de departe, cel mai toxic politician al ultimilor ani. A facut doar rau si nu-si poate trece in palmares nici macar un singur punct rezolvat din propria agenda din 2016. Fara sa cunosc detaliile, probabil ca primarul acela al Berlinului este doar unul dintre cei responsabili pentru proiect si cred cu siguranta ca orientarea lui sexuala nu a incetinit in vreun fel lucrarile de constructie. Dumneavoastra nu pentru informare ma cititi, aveti, bineinteles, surse mult mai de incredere pentru asta asa ca stiu, din experienta, ca sansele sa ne schimbam unul altuia parerile sunt zero. Deci ce sens are?

    Liked by 1 person

  2. Pai eu credeam ca a demisionat din USR tocmai pentru ca a fost impotriva respingerii formale a referendumului pentru familie. Mi-e lene sa stau sa caut ce alte declaratii o fi facut dar banuiesc ca daca el insusi facea parte dintr-o minoritate sexuala am fi aflat de la A3. Pe de alta parte as zice ca e normal ca a castigat. Eu merg de 4 ori pe an la Bucuresti (in fine, nu de cand cu covidul, dar sa speram ca ne trece). Cand traiesti in fiecare zi in oras s-ar putea sa nu observi cum se schimba. Cand te intorci la cateva luni e socant. Degradarea, in ultimii 4 ani, mi s-a parut enorma. O fost o perioada cand macar era oarecum curat (cred ca inclusiv pe vremea lui Oprescu). Dar de cand cu Firea… Si inca nu am experimentat apa rece in loc de calda si alte “beneficii” de la PMB.

   Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s