Cu pistolul pe catedră

Deci care-i cea mai bună propunere a lui Trump pentru evitarea masacrelor din școlile americane? De la președintele a cărui prioritate este securitatea copiilor? Să poarte și profesorii arme la școală. Serios, asta e o propunere…

Să mergem un pic pe logica asta. Să spunem că în felul ăsta profesorii se vor putea apăra de psihopații care intră cu mitraliera în școală, oricât de ridicolă vi s-ar părea ipoteza dacă vă gândiți la profesorii pe care i-ați avut de-a lungul timpului. Dar cine-i va apăra pe sărmanii elevi de profesorii psihopați? 

Păi să fi pus cineva o armă în mâna fostei mele profesoare de mate din liceu – dau, așa, un exemplu la întâmplare – ori ajungeam toți olimpici la mate precum colegul I ori, mult mai probabil, nu mai citeați voi rândurile astea acum… Doamna D n-ar fi ezitat nicio clipă…

5 thoughts on “Cu pistolul pe catedră

 1. Profesorii au arme. Cine spune că n-ar avea? Când îmi plimbam nepotul, singur prin Silicon Valley, niște polițiști mi-au spus să am grijă, există cazuri de răpiri, contra unei răscumpărări. Am simțit atunci nevoia unei arme. Dar într-o Românie tot mai violentă simți nevoia măcar a unui spray cu piper. Ar fi mai bun un „Kolt”.

  Like

 2. Acum în America nu cred că poate cineva să interzică pur și simplu armele de foc. E vorba de o întreagă tradiție și mentalitate a unor oameni care preferă să ia securitatea personală în propriile mâini și nu doar să se lase păziți de alții, ca oile de câini.

  Pe de altă parte, nu e nevoie de arme de foc pentru a omorî oameni ori chiar pentru a provoca un masacru. Problema e ce anume îi face pe oameni să devină criminali.

  Liked by 1 person

  1. Cred ca ar putea, totusi, chiar repectand traditia si libertatea, sa le faca viata mai grea criminalilor. Asta in timp ce specialistii ar trebui, fara indoiala, sa incerce sa rezolve cauza problemei, motivele pentru care oamenii ucid.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s