Salonul Auto de la Geneva

DSC_1552.JPG

Anul trecut am fost cu mașina la Salonul Auto de la Geneva. Anul ăsta am găsit o ofertă de tren dus-întors cu bilet de intrare la târg de la SBB (CFR-ul elvețian) așa că ne-am dus cu trenul și am avut noroc. Cam prin dreptul Versoix-ului, aproape de Geneva, la un moment dat trenul a trecut pe deasupra autostrăzii și, văzând 3 benzi pline de mașini care stau pe loc nu am putut decât să mă felicit pentru ideea cu trenul. Cinci minute după ce am coborât din tren eram deja în hangarul urias al expoziției.

Îmi plac mașinile – probabil la fel de mult ca oricărui român care a depășit stadiul tricicletei și nu a ajuns încă la capitolul scaun cu rotile – așa că am clasamente pe (multe) categorii bine definite. Dar, ca să nu devină un articol foarte plictisitor, mă voi limita la doar căteva categorii care mi-au plăcut la Geneva anul ăsta.

Cele mai spectaculoase mașini off-road

Sper că nu se așteaptă cineva să vadă SUV-urile de toate mărimile care au inundat piața în ultimii ani, deși unele nu arată chiar rău iar câteva aud că îți pot da chiar o experiență de condus plăcută. Categoric mai toate sunt perfecte ca să duci copiii la școală dimineața. Categoria asta este însă despre off-roadere adevărate. Multe dintre ele sunt variante modificate de diverse case de design dar, evident, la origine sunt mașini de serie.

Să incepem, deci, cu un modificat G-Klasse de la Mercedes. O bestie care pare făcută din tablă zincată și care, probabil, va arăta și va funcționa exact la fel și peste 100 de ani.DSC_1494.JPG

De la același preparator vine o mașină (Jeep Wrangler) pe care am admirat-o încă din filmele despre al doilea război mondial (a fost probabil ultima bătălie câștigată de americani împotriva mașinilor germane).

DSC_1490.JPG

Același preparator, de data asta cu o mașină englezească (Land Rover Defender) pe care englezii au scos-o din producție fără să o înlocuiască cu ceva (probabil cea mai mare greșeală a lor, dacă excludem Brexit-ul).

DSC_1491.JPG

Și încă un G-Klasse care probabil că ar fi alegerea lui Dart Vader, ăla mic și negru care respira greu în Războiul Stelelor.

DSC_1501.JPG

Sper că, după super-mașinile de mai sus o să puteți admira și câteva mașini mai de serie. O să închei cu, probabil, cea mai tare mașină off-road din istorie, dar trebuie să rezistați până atunci.  Deci, favorita mea dintotdeauna – probabil că o să-mi iau una cândva – Jeep Wrangler:

DSC_1541.JPGUrmătoarea (Toyota Hilux) e o mașină cu o istorie controversată. Pe de o parte are o reputație de mașină indestructibilă. Pe de altă parte, reputația asta a transformat-o în mașina emblematică a luptătorilor jihadiști ai Statului Islamic. De fapt chiar am vrut să întreb, în glumă, dacă mașina expusă are, în varianta standard, un afet pe care să se instaleze o mitralieră. Cel puțin culoarea era cea potrivită.

DSC_1547.JPG Am zis că ar fi păcat să nu pun și un “truck” american aici. Deci, un Chevrolet care arată bine, deși nu e un Camaro:

DSC_1610.JPGO ciudățenie care nu știu cum se cheamă, pare un fel de buggy:

DSC_1592.JPG

Și, în sfârșit, căștigătoarea Dakar-ului, un Peugeot:

DSC_1506Voi reveni, în curând, cu alte categorii de mașini care mi-au placut la Geneva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s