Luni, W14

Am simţit la un moment dat că aş avea nevoie de o “melodie frumoasă pentru inimă şi suflet aleasă”, aşa că m-am uitat prin tolba mea secretă de melodii româneşti şi nimic nu mi s-a potrivit mai bine decât asta. Sper să nu se supere cineva – de-o parte sau de alta a Prutului, de-acasă sau din lumea mare – că zic de Zdob şi Zdub că face muzică românească. Cine se supără a nimerit din greşeală pe la mine prin bătătură.

Aş decupa bucata aia de la sfârşit, cu trompeta, şi-aş lipi-o de imnul naţional, în primul rând pentru că merită şi-apoi pentru că nu ne-ar strica, dacă tot ne deşteptăm, s-o facem dimineaţa pe răcoare.

4 thoughts on “Luni, W14

  1. Aveam o perioadă când mă trezeam deja obosită și fiind în drum spre serviciu îmi puneam căștile și ascultam Zdob și Zdub, erau terapia mea, atât melodiile în română cât și cele în rusă. Cмуглянка, melodia asta îmi transmite o energie deosebită ori de câte ori o ascult.

    Liked by 1 person

    1. Si eu la fel, cred ca inca mai am “Agroromantica” in torpedou, desi intre timp cred ca nici nu mai am cd-player la masina :). Cмуглянка nu o stiam, acum am ascultat-o pentru prima data. N-am inteles versurile, dar trompeta aia vorbeste intotdeauna pe limba mea – cred ca pe limba oricui.

      Liked by 1 person

Leave a comment