Autarhism, solipsism şi noroc chior

Ştirile de la 10 la 11 noaptea, pe Digi24. “Se va putea ţine pelerinajul de Sf. Dumitru?”, întreabă reporterul. Răspunde primul ministru, ca de obicei cam prea pe limba omului din popor: “Nu! Deci aicea… Sunt un om care respect biserica, care totdeuna am fost alături de proiectele bisericii, bisericilor în general… Sunt convins că şi-n biserica ortodoxă există înţelegere pentru această decizie a noastră.” Şi BOR răspunde, atât de aproape de limba omului de rând încât nici măcar domnul Bănescu, purtătorul de cuvânt, nu pare să înţeleagă pe deplin termenii folosiţi: “Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat și nu vor onora niciodată pe nimeni”. Nu contează ce înseamnă, nu vă repeziţi, ca mine, la DEX, doar remarcaţi cât de mult se distanţează de aroganţa orbaniană. Şi apoi asta: “…gestul reprezintă un excesiv, superior dispreţ faţă de realitatea socială imediată”.

Semn că unii s-au prins imediat cum stă treaba cu realitatea socială imediată, ora de ştiri e împănată cu 30 de minute de reclame, majoritatea la maxbet, unibet, superbet şi alte site-uri care pariază că BOR, cu moaştele de partea lui, va învinge în disputa cu guvernul. Şi că mulţi vor pupa sfios racla, cu gândul la numerele norocoase. Măcar dacă preacuvioşii pelerini s-ar ruga un pic şi de sănătate, că s-ar putea să fie mare nevoie de ceva minuni.

9 thoughts on “Autarhism, solipsism şi noroc chior

  1. Niște firimituri de cozonac aruncate de la balcon…și să nu jignim porubelu’
    Ai postat înaintea declarației lui Ștrunp carele, exact cum ziceam și eu în postarea de deunăzi, a zi că, bre… ei este, să se adune, să se pupe, noi îi iubim, cu cât mai puțini cu atât mai bine…

    Liked by 1 person

    1. E clar ca, politic vorbind, nimeni nu are cele necesare ca sa se puna cu Paraschiva. Numai ce m-am uitat iar la Digi si-am vazut imaginile de la Iasi. Slava Domnului ca au scos moastele afara in curte, ca iesea prapad (nici nu stiu la care prapad ma refer, prapad de covid, de injuraturi sau de batai cu jandarmii). Pana la urma e si Sfanta Paraschiva femeie in varsta, cate minuni sa poata face…

      Liked by 1 person

    1. Da, se pare ca m-am pus rau cu suporterii lui Orban, cu baietii din Berceni amatori de superbet, cu fanii snobi ai domnului Banescu, cu credinciosii care sunt convinsi ca puterile Sfintei Paraschiva sunt superioare covidului si cu cei care cred ca de fapt covidul nici macar nu exista. Noroc ca m-am ascuns intr-o tara neutra.

      Liked by 2 people

      1. Alea da. La alea se pricep cel mai bine, în special cei care se dau superiori din toate punctele de vedere. Dar sunt bune și alea, ne îmbogățim vocabularul.
        Am citit undeva o discuție între două doamne. Una spunea că e o perioadă cu risc și poate că unele măsuri sunt totuși bune. Cealaltă că numai ateii sunt de acord cu treaba de la Iași, deși prima nu a zis nimic de asta. Și doamna care spunea că e creștină i-a urat celeilalte numai de draci și boli ei și familiei. M-am cutremurat. Deci ce să mai zici? Taci și notezi, oricum nu există cale de comunicare decentă.

        Liked by 1 person

Leave a comment