După block-uri

După blocuri suntem noi, să ne-nţelegi mai bine.

După blocuri suntem noi care te facem pe tine.

După Blocuri – BUG Mafia

Sunt gata să-mi asum realitatea aşa cum o fi ea. Că sunt refractar la nou. Că îmbătrânesc şi nu mai ţin pasul cu tehnologia. Că fac lucrurile încet şi-mi lipseşte eficienţa. Că prefer o soluţie simplistă – o foaie şi-un creion până la urmă! – unui setup sofisticat de funcţii software pentru care trebuie să munceşti…

Şi totuşi… Am şi eu o întrebare, poate două, pentru comunitatea WordPress. Înţelege cineva ceva din noul editor cu block-uri? Mă enervează doar pe mine? Mi se pare doar mie o stupidă şi inutilă complicaţie? Am zis două, deci pe ultima o retrag, la fel cum am retras unele versuri din BUG Mafia care s-ar fi potrivit chiar mai bine.

35 thoughts on “După block-uri

  1. chiar mîine voiam să urlu și eu, azi m-a scos din sărite la scrierea poeziei. am încercat toate tertipurile descoperite ăn anul de wp și tot cum a vrut el a editat, la un rînd jumate… nici eu nu mă descurc și nu vreau blockurile astea nicicum, vreau editorul clasic la care nu mai pot ajunge 😦

    Liked by 2 people

    1. Probabil ca noul editor a fost dezvoltat de un softist care s-a gandit sa ne ofere si noua chestiile care-i fac lui munca eficienta. Poezie, cod software, tot aia… Dar, la naiba, nu mai scrie nimeni la WP? N-a vazut nimeni cat de enervat este cand ti se pune meniul ala peste text? Off…

      Liked by 1 person

  2. Asta cu blocurile la WP nu este noua. A fost introdusa cred ca de cateva luni deja. Insa acum vad ca au reintrodus-o implicit (am testat inainte de a raspunde la aceasta postare).
    Solutia e simpla: revenire la editorul clasic. Cum asta? Chiar dupa ce ai apasat semnul adiției pt a scrie o noua postare, apesi punctele de suspensie din dreapta sus si apoi Switch to classic editor. Rezolvi problema pana data viitoare cand vor introduce altceva nou asa cum au facut acum cu noua tema “fully powered by the block editor”.

    Liked by 2 people

      1. Probabil ca Switch to… ar trebui sa sune ceva de genul Revenire la editorul clasic sau Revenire la editorul implicit sau la vechiul editor. Mai este si varianta browser din cate observ.

        Liked by 1 person

    1. Ai dreptate, au mai incercat odata acum cateva luni, probabil ca la vremea respectiva a urlat toata lumea si au dat inapoi. Acum e mai greu. AM incercat sa mut inapoi pe “classic” si nu a functionat. Mai incerc o data… Oricum, e incredibil ca nimeni nu a oprit prostia asta.

      Liked by 1 person

  3. Si mie imi venea sa renunt! Nu mai inteleg nimic! Nu vreau sa invat ceva nou! Nu vreau sa-mi pierd timpul cu partea asta! Am avut 14 ani un Site de succes dar se ocupau altii de partea tehnica! Imi vine sa urc pe pereti de cate ori postez! Și nu nu am apasat nici din curiozitate pe blok!

    Like

  4. Acum ceva timp, sunt de pe altă planetă şi nu vreau să risc să zic cât, dar să fie mai multe săptămâni 😀 , m-am trezit cu varianta asta. Nici n-am vrut să înţeleg ceva din ea, am trecut repede la varianta clasică şi deşi văd că toată lumea se plânge de asta nouă, mie nu mi-au mai schimbat-o, eu sunt tot pe aia veche.
    Deci eu am putut atunci schimba. Şi da, cum zice Blue, de la alea trei puncte din dreapta sus. Cum nu o am pe aia nouă, nu mai ştiu exact toţi paşii, dar ştiu că era undeva în partea de jos opţiunea de revenire.

    Liked by 3 people

    1. La mine n-a mers sa trec inapoi la varianta “classic”, poate am facut ceva gresit, o sa incerc din nou. Oricum, ma bucur ca nu sunt singur pe planeta celor care nu vor la block-uri. 🙂

      Like

  5. Întru totul de acord! Și nu pentru că – din motive deja enumerate de alți comentatori – m-aș / ne-am opune la nou! Dimpotrivă!
    Numai că, pentru ceea ce fac eu, nu-i văd rostul. Chiar că mă încurcă! Și nu puțin!
    Așa încât, trebuie să constat că se adeverește vorba aia bătrânească: „de ce simplu, când se poate… complicat!?”

    Liked by 3 people

    1. Absolut de acord! In timp ce-ti pune la dispozitie tone de chestii nefolositoare, lucrurile cu adevarat utile nu-ti sunt la indemana si trebuie sa cauti peste tot dupa ele… Ala de-a hotarat sa-l faca asa o fi scris vreodata un text?

      Like

  6. Uite-l, mînca-l-aș. Că vad că mai merge. Deci din aplicație, jos, stînga, setări, debifat “folosește editorul de blocuri”. Nu îl bifasem eu… dar în fine. Verific acum pe poezia de ieri dacă mă ascultă wp.

    Liked by 2 people

Leave a comment