Sezonul filmelor horror

7a5c03eb-3496-49a4-a8df-ec579f07ff3a (2)
De pe zidul Berlinului

I was obsessed with washing my hands! Nimic nu imprimă mai mult dramatism afirmaţiei ca cel mai posh accent englezesc cu putinţă. Colega mea îmi povesteşte că săptămâna trecută a schimbat opt avioane şi a trecut prin patru ţări, într-un turneu de afaceri prin fabricile companiei. Şi s-a spălat pe mâini obsesiv după fiecare control de securitate, îmbarcare, debarcare, scară rulantă, buton de lift, clanţă sau mai ştiu eu ce-o fi atins ea, ca tot omul aflat pe drumuri.

Un mesaj ne-a întâmpinat dimineaţă pe mail, în lifturi şi lipit pe toate uşile de acces, în care practic toţi cei  ce-au avut, în vreun fel sau în altul, de-a face cu nordul Italiei în ultimele două săptămâni erau sfătuiţi (şi chiar obligaţi, dacă-i nevoie) să lucreze de acasă. Să nu vină la birou. În plus, ni se prezentau recomandările sanitare elementare pentru a evita răspândirea păcătosului de coronav. De-astea de bază – spălat pe mâini, strănutat în batistă, spaţiu de protecţie de minim un metru, evitat adunările publice etc. Până la urmă e doar o gripă mai de fiţe. Citim mesajul de pe peretele liftului, încercând să păstrăm, în acelaşi timp, distanţa recomandată de un metru între noi. Evaluez inginereşte că suntem cinci oameni într-un lift de doi pe doi şi-mi propun să urc pe scări de acum încolo. Şi-apoi mă mănâncă undeva să fac o glumă.

– Au uitat să spună că în niciun caz nu trebuie să ne lăsăm muşcaţi!

What??? În fine, nu chiar reacţia la care mă aşteptam, ceea ce înseamnă că e mult de explicat…

-Am văzut eu în filme, dacă te laşi muşcat ajungi zombi. Şi perioada de incubare e de vreo 30 de secunde, nu de două săptămâni. Şi dup-aia tot ce-ţi doreşti e să muşti, la rândul tău, pe cineva. Offf… incredibil cât de nepregătiţi sunt unii oameni când e vorba de reguli banale de supravieţuire…

Nu ştiu cum vă pregătiţi voi pentru pandemie dar, pe lângă măşti, orez, slană, ceapă, conserve, şerveţele de hîrtie şi palincă de 60 de grade trebuie să vă puneţi un pic la curent cu câteva strategii uzuale anti-zombi.

Deci, iată mai jos lista cu cele mai instructive filme pe care le recomand, absolut obligatorii dacă vreţi să evitaţi zombificarea:

World War Z, cu Brad Pitt, un film foarte mişto şi cel mai recent din listă.

I am legend, cu Will Smith, favoritul meu la categoria filme de acţiune. Anul ăsta o să vină şi partea a doua, deşi ţin eu minte că Will s-a cam sacrificat in prima parte. În fine, o fi găsit o metodă de dezombificare.

28 days later, un film englezesc regizat de Danny Boyle, cu strategii bune de supravieţuire pentru cei care nu sunt aşa de înzestraţi ca Pitt sau Smith.

Shaun of the Dead, o excepţională comedie horror englezească, aproape la fel de bună ca Brexit-ul.

Şi ca să recomand totuşi şi un roman, vă propun Frank Herbert, Ciuma albă, unul dintre cele mai bune science fiction-uri  pe care le-am citit.

Am scăpat ceva vital?

9 thoughts on “Sezonul filmelor horror

  1. I Am Legend si 28 Days Later sunt filmele pe care le-am vazut. La World War Z nu mi-a placut posterul, asa ca i-am dat skip; acum s-ar putea sa ii dau o sansa.
    Si cred ca da, ti-a scapat ceva. Iata:

    Zombie – The Cranberries.
    Si a propos de comentariul cu adaugat “died” la nume in cautarile Google, solista lor, Dolores O’Riordan, a decedat in 2003. May she rest in peace!

    Liked by 2 people

    1. Evident! Multumesc pentru propunere, e fix ce-i lipsea postului de la bun inceput. E super tare melodia asta! Hai ca incet, incet, cu chestii de-astea de impact, reusim sa punem umarul la psihoza colectiva a coronavirusului. Daca era o gripa banala nu-si umplea nimeni balconul de saci de orez :).

      Liked by 1 person

      1. Culmea e ca am vazut azi un comentariu gen “Razbunarea diasporei”, sugerand ca cei ce se intorc acasa vor rezolva problema politicii romanesti aducand cu ei coronavul peste pensionarii pesedisti. Cam scabros, chiar si ca gluma…

        Like

      2. Cei care se întorc, nu erau plecați cu adevărat. Cei plecați nu se mai întorc.
        Pensionarii care au votat psd au fost un procent mic din total, cred că sub 25 de procente. S-a schimbat și profilul pensionarilor.
        În sfârșit, orice șut în cur e un pas înainte. Sper să fie la fel și cu virusul ăsta.

        Liked by 1 person

    1. Si la noi la fel. Nu gasesti masti, nu gasesti substanta de-aia dezinfectanta pentru maini si e mare problema cu orezul, am observat asta doua zile la rand in supermarket. Uite ca n-am verificat la fasole si cartofi, dar ideea e ca elvetienii au probabil in gena sa-si ia proviziile si sa se ascunda in munti pana se calmeaza treaba la campie.
      Problema cu mastile, acum serios vorbind, este ca toate firmele le importa din China, Vietnam etc. Si de cand cu cornavul guvernele asiatice au rechizitionat pur si simplu capacitatile de productie pentru consumul intern. Plus ca oamenii nu vin la lucru, deci produc 20% din ce faceau pe vremuri. Asa ca vor fi si in Romania masti cand se va termina epidemia in China.

      Liked by 1 person

Leave a comment