De ce stă doamna Dăncilă prost…

“Atenţie! Dăncilă are consilieri jalnici! Pesediştii, săracii, niciodată n-au ştiut să-şi aleagă…. fie au luat consilierii, au plătit milioane, din America, din Israel, din nu stiu ce, fie nişte şmecheri din România care i-au păcălit, le-au luat banii şi uite ce i-au…”

Mircea Dinescu, un domn pe care l-am admirat necondiţionat vreo 27 de ani, vorbind  la TVRi, în emisiunea România 9, despre politică şi delicateţuri… pesediste…

Cum bine zicea scriitorul Norman Manea, “Romania n-a dus niciodată lipsă de talente. A dus lipsă de caracter.”

7 thoughts on “De ce stă doamna Dăncilă prost…

  1. Adica ar fi bine sa nu fii talentat… Phew! Gata! Pe asta am rezolvat-o! Dar ce ma fac daca ajung la concluzia ca nici de caracter n-am parte? Hmm… Poate ca nu mi-as mai pune astfel de probleme. Si totusi, in acest caz, ce-as face cu atatia bani (ca de astia probabil ca n-as duce lipsa)?
    Sunt nascut in RO, sau mai bine zis in zona balcanica a ei, asa ca am toate elementele potrivite in ADN astfel incat sa fiu un consilier pe cinste. Dar oare de ce nu sunt? De ce nu scriu bazaconiile astea pe blogul meu? Probabil ca VD mi-a zgariat auzul zilele astea, iar acum nici nu ma mai aud ce vorbesc; mi-a incetosat vederea de nervi, iar acum nu mai vad ce scriu. Imi vine sa apas pe Backspace. De ce nu o fac? Cum de imi mai pun probleme? Ce?! Probleme? Ce probleme? Intrebari! Daa, alta intrebare? 10 august? Declasificat, dar nu e public. Nu-i nimic, aflam noi pana la urma ceva! Acum sa o ascultam pe doamna VD, ca domnul K nu vrea sa pateasca asa ca mine cu auzul si cu vederea. Bine face! Sau poate ca nu, vorba nepotului meu.
    Am batut campii, stiu. Dar in halul asta ajungi urmarind doar titlurile stirilor. Norocul meu ca sunt in concediu de odihna!
    Sunt curios daca in turul al doilea ea va reusi sa mai adauge 10% la procentajul obtinut deja (sau ca sa fiu mai clar inca 50% din voturile castigate in primul tur, adica daca va depasi 30%). Presupunerea mea e ca nu. Dar chiar si asa… ah, trebuie sa ma abtin. Cand vad un om cu gradul asta de incultura votat ca sa te conduca, nu ma pot abtine sa ma intreb cum de oameni educati ajung sa puna stampila Votat in dreptul sau? Printre ei se numara cei care se ocupa tocmai de educatie! Acum vorbesc strict cu tine, Adrian, nu cu ceilalti cititori ai acestui comentariu aiuritor (cred ca nu e efectul intarziat al whiskey-ului de aseara), de educatia copiilor tai se ocupa elvetienii, iar de ai fiicei mele englezii, asa ca as putea spune ca personal nu imi mai pasa, dar nu pot sa-i inteleg pe cei de care spuneam mai sus, si nici nu pot sa ma prefac ca nu imi pasa incotro se indreapta aceasta tara, desi in urmatorii foarte, dar foarte multi ani nu vad o relansare sociala si spirituala a acestei natiuni. Cine stie prin ce miracol economia se va indrepta, dar nici pe ea nu o vad bine. Poate doar daca privim in valori absolute, insa in valori relative eu tot pe o panta descendenta o vad.
    Am vazut o statistica referitoare la votul romanilor din Elvetia, anume ca dl. K si dl. B au obtinut putin peste 40% fiecare, asa ca nu imi fac griji asupra votului din turul al doilea, cel putin din acea parte elevata (la propriu si la figurat) a Europei.

    Liked by 1 person

    1. Hai ca o iau cu sfarsitul. In Elvetia Iohannis si Barna au fost aproape la egalitate. Dancila a iesit pe 5.Parerea mea personala e ca in turul doi o sa ia undeva spre 35% pentru ca o sa adune si voturile “independentului” de Diaconu. Sigur ca procentul pare astronomic daca ne gandim la performantele dovedite ale doamnei Dancila. Aud foarte des apelativul “prosti”, cu referire la votantii PSD (e folosit consistent si invers). Eu nu prea cred ca prostia si lipsa de educatie sunt principalele motoare ale voturilor pro-PSD. Eu cred ca interesul este cel care primeaza. Pensionarii care stiu ca PSD da cel mai mult, aia de stau la mila statului intr-un fel sau in altul, armatele de bugetari (mai ales aia care stiu ca n-ar avea ce cauta acolo dac-ar fi pe bune), aia cu pensii speciale, micii afaceristi care vand statului tot felul de rahaturi, tot sistemul care traieste din spagi date sau luate… In toate categoriile astea sunt nenumarati oameni inteligenti si educati care voteaza PSD ca sa le fie lor bine. Si aici ne intoarcem la ideea de caracter. Eeei… asta-i marea noastra problema. Ca suntem gata sa taiem copacul (vecinului) pentru marul ala la care nu ajungem. Ca-i nenorocim pe altii, ca nenorocim viitorul propriilor nostri copii, pamantul de sub noi, dar votam cu mizerabilii si inconstientii astia care dau pensii si salarii de la stat astazi, dar din banii alora de maine. Toti inteleg asta, dincolo de ce rahat auzit la A3 imprastie in jur. Toti inteleg ca oamenii pleaca din tara din cauza asta. Doar ca nu le pasa. Alternativa e sa astepte si sa munceasca mai mult si sa fie cinstiti, ori ei vor azi, sigur si usor. Bineinteles ca situatia asta nu o sa dureze. N-are cum. Mai devreme sau mai tarziu buba o sa se sparga. Sunt destui care realizeaza asta, desi majoritatea prefera sa nu se gandeasca. Poate nu maine, poate nu la mine… Si cu asta ne intoarcem din nou la lipsa de educatie si la prostie. Daca ne uitam in istorie stim clar ce merge si ce nu. Stim ca n-o sa inventam noi (sau pesedeul) alt drum spre bunastare. Cred c-am avea si sanse sa evoluam spre bine. Dar inainte de asta trebuie sa luptam serios cu egoismul si lipsa de caracter. Si sa mai invatam cate ceva.

      Liked by 1 person

  2. Eu cred că există forțe misterioase, care vor, ca această tară încă bogata, să se împiedice mereu de romani contra români.
    Si în străinătate e multă prostie si lipsă de cultura,dar pe ei nu-i interesează ce și cum fac politicieni, atâta timp cât nu au teama zilei de mâine, au altă cultură, educație, sunt respectați, în lume, nu ca noi.
    As vrea să ne întoarcem din nou la monarhie, e o utopie, acum când se vrea globalizarea, monedă unică. Stiu e prea târziu,dar ar fi fost cea mai bună soluție după ’90.
    Dinescu n-a făcut nimic pentru tară, după revoluție, pentru el, da!

    Liked by 1 person

    1. Vestul parea sa fie in alt stadiu, poate la zeci de ani distanta de noi. Pareau sa fi invatat ca sunt linii peste care nu se poate trece fara un mare pas inapoi pentru societate. Dar pana si la ei lucrurile se schimba. Nu recuperam noi dar regreseaza ei, asa ca distanta se reduce.

      Like

Leave a comment