Christmas spirit

IMG_1417.JPG“Ce drăguuuț! Mi-au băgat Jingle bells!”

Punem telefonul pe speaker ca să ascultăm amândoi acordurile zglobii ale binecunoscutei melodii, în timp ce sperăm să fim preluați de un operator al call-center-ului Swisscom, un fel de Romtelecom, da’ Swiss Made. N-avem wi-fi, deci n-avem televizor, știri, netflix… nimic… Ei, n-a fost ușor până aici dar acum măcar am intrat în linie dreaptă. Știți cum e, întâi alegi limba din butoanele 1, 2, 3 sau 4, că aici au multe (limbi, că butoanele sunt la fel), dup-aia le spui oamenilor dacă ești firmă sau muritor de rând, dacă ai contract cu de toate sau doar de telefon, dacă ți s-a pus pata  la 9 seara să-ți schimbi abonamentul sau să-ți cumperi ceva și, într-un final, presupunând că nu te-au pierdut pe drum, dacă ai ceva de reclamat și ce anume – evident din 1, 2, etc… Ce router? Alb, negru sau roz-bombon? Și, mulțumescu-ți ție Doamne, robotul cu voce de robot decide să te transfere către un operator.

Suntem deja la al treilea repeat cu Jingle Bells și observ că au stilizat melodia să sune un pic mai interesant, mai modern… În fine, parcă e, totuși, mai drăguță varianta originală… 

Cam la fiecare 5 minute robotul revine pe linie, doar ca să ne dea impresia că întâlnirea noastră cu operatorul este iminentă. Mă uit la ceas, a trecut lejer un sfert de oră până ne-a răspuns cineva. Surprizăăă, doamna vorbește doar germanăăă… O fi mințit la interviul de angajare că știe și engleză, nu pot să cred c-a înțeles robotul greșit când am apăsat pe 4 – adică engleză! În fine, nu-i problemă, se poate remedia – și ca să ne calmăm un pic, primim o repriza de… ??? De???

Jingle bells, jingle bells 
Jingle all the way, 
Oh what fun…

Aha, o altă doamnă ridică telefonul, în sfârșiiit!!!, a durat doar 10 minute tura asta! Aaaa, mais vous avez un problème technique!!! Nu prea sună englezește dar e OK, ne descurcăm, mai oui, mai oui, madame! Așa că dispare repede și ea  în spatele bradului de Crăciun al call-center-ului, înciudată probabil că a încurcat fișele virtuale din meniul cu multe cifre și puțini operatori. Deeeci… 

Ohhhhhh! Jingle bells, Batman smells, Robin laid an egg! The Batmobile broke it’s wheel; And the Joker got away-!

Evident, ne-am adus aminte de varianta anarhistă a lui Bart Simpson de la petrecerea de Crăciun a școlii… Și asta îmi aduce pe față un zâmbet diabolic de Grinch (ăla verde de-a furat Crăciunul). Așa că tipul de la tehnic răspunde la timp. Ce router zici că ai (alb, negru…)? Ce luminițe sunt aprinse? Roșii? OK, trebuie să verific ceva, revin… 

Jingle bells, Jingle bells… Băga-v-ați jingle bells-urile alea în cur… stăm pe telefon de vreo trei sferturi de oră iar acum ne uităm ca proștii la becul roșu de pe router care se încăpățânează să rămână roșu, că deh, e culoare tradițională de Crăciun și se potrivește cu linia melodică.

Revine domnul, Désolé, madame!, trebuie să vină cineva să vadă de ce nu merge, dacă vă luați mâine liber de la 9 până la 2 e OK, cred că e suficient. Aaaa, lucrați la mama dracului, la Basel, o sută de kilometri dus?… Désolé, madame!… de la 9 la 2, da?

Și realizez, într-un final, care-i faza cu Jingle bells… Pă-i ca să te introducă în atmosferă, frate, că orice rahat durează până la Crăciun! 

Jingle bells, jingle bells 
Jingle all the way, 
Oh what fun…

10 thoughts on “Christmas spirit

  1. In ultima vreme, router-ul din partea din spate a apartamentului, luand in calcul culoarea si palpairea led-urilor, pare ca functioneaza, insa daca nu ii scot alimentarea nu am semnal de net nici wi-fi si nici prin cablu (am ales a doua varianta pt tv pt a fi mai sigur de semnal si de legatura).
    Primul router e de la ei, al doilea l-am instalat eu, nevoit fiind sa imbunatatesc semnalul wi-fi, cel de la primul router nefiind suficient de puternic (in ciuda asigurarilor primite la instalare). Cand i-am sunat intr-o problema de net, mi-au spus si ce model de router mi-am instalat eu! Se pare nu doar ca au un call-center ce rezolva problema, dar ca vad chiar mai mult decat e cazul, ceea ce nu se poate spune despre elvetieni!
    PS Nu sunt abonat Romtelekom (actualmente Telekom), asa ca nu le fac lor reclama! :-))

    Liked by 1 person

    1. Intre timp au rezolvat si merge iar bine… Ca sa fiu sincer, n-am avut televizor dar am avut laptop-uri pentru ca ne-am facut telefoanele hotspot. Sunt convins ca si cei de la Swisscom aduna date despre clienti, doar ca nu stiu sa le citeasca cei de la call center.

      Liked by 1 person

      1. Banuiesc ca puteai avea si TV tot via hotspot, sau chiar prin screen mirroring, dar iata ca un eveniment ca acesta te mai scoate din rutina.
        Eu am incercat screen mirroring, dar de la iPhone la LG nu vrea, asa ca am lasat-o balta. Dar banuiesc ca de pe android ar trebui sa functioneze. Ca sa nu mai zic ca as putea sa schimb LG-ul cu un Apple TV. Inca nu m-am documentat pe tema asta.

        Like

      2. TV-ul lui Swisscom nu merge pe hotspot (sau poate merge dar trebuie sa schimb toate setarile. Dar screen mirroring merge, de pe iphone pe apple TV. Nu m-am gandit, merci de idee…

        Liked by 1 person

  2. Noooo, de ce-mi spulberi bucuria? Am crezut până acum că excelăm şi noi la ceva, că e un domeniu la care nu ne bate nimeni. Deci nici la call center şi la stat aiurea în aşteptare fără rezultat nu ne calificăm la “ăi mai ăi dintre toţi”?

    Liked by 1 person

    1. Concurenta Swisscom-ului, Sunrise, a externalizat serviciile de call center catre o firma din Romania care probabil ca ofera un serviciu la fel de prost la un cost de cateva ori mai redus. Dar ai nostri sunt convins ca nu incurca limbile…

      Like

Leave a comment